www.kulturverkstedet.net Om oss Ma. 18. juni 2018

Kulturverkstedet AS

Sjøgata 22/24

8656 Mosjøen

Vis på kart

 

Tlf:  75 17 27 60

Fax: 75 17 27 92

post@kulturverkstedet.net

 

Åpningstider

Mandag-fredag 0800 - 1500

Lørdag 0800 - 1500

Alrunen

Fre 1200 - 1500

Om oss

 

Kulturverkstedet har blitt en institusjon i bybildet. Plassert midt i historiske Sjøgata, og like ved torvet, er den blitt en populær møteplass i et særegent miljø. Mange sier at Sjøgata ikke hadde vært den attraksjonen den er i dag uten Kulturverkstedet.

 

Kulturverkstedet er blitt et flerbrukshus med kafé, galleri, antikvariat utleielokaler og gjestehus. God servering og kulturelle opplevelser i et særegent og uhøytidelig miljø, har gitt stedet sjel.

 

Kulturvekstedet holder til i et tidligere handelshus med røtter tilbake til 1862, og er restaurert antikvarisk med hjelp av bl.a. fra Riksantikvaren. Den eldste bygningen er fra 1862, mens den største delen ble reist i 1900 og bygd sammen til byens flotteste og største forretningsgård. Det var butikkdrift fram til 1960.

 

Kulturverkstedet ble åpnet 1983 og er et andelslag der disse organisasjonene er hovedandelseiere: Vefsn Museum, Vefsn Husflidslag, Mosjøen Orkesterforening, Mosjøen Kunstforening og Lydiabryggas venner. Daglig leder og pådriver siden starten har vært Brynhild Bådstø Bing.

 

Sjøgata

 

Da lokale ildsjeler på 1970-tallet lykkes med å redde Sjøgata-miljøet fra sanering, ble det satt i gang et omfattende arbeid for å restaurere gamle bygninger i opprinnelig stil. En god del offentlige midler ble gitt til dette arbeidet. Hele prosjektet har vært en suksess, og har gitt både en turistattraksjon og et aktiv historisk bymiljø. Kulturverkstedets suksess har vært en spore for andre til å satse på Sjøgata.

Kulturverkstedet kultur galleri kunst konserter arrangement møter selskap kafé servering lokaler møtelokaler selskapslokaler overnatting hotell rom leiligheter gjestehus sengeplasser til leie utleie
historisk opplevelser Vefsna fiske antikvariat bøker bokhandel Sjøgata Mosjøen Vefsn Helgeland
web: info helgeland